Eβδομάδα Γαλλοφωνίας 14/3 έως 22/3/2015
20 Μαρτίου 2015: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
.Στα πλαίσια του καινοτόμου πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο τμήμα Γαλλικών της Ε΄τάξης
του Δημ.Σχ.Αγ.Νικολάου Fêtes et traditions françaises pour nos petits!!
και αφορμή τη γιορτή της Γαλλοφωνίας, την Τρίτη,
με τη Ε' Τάξη είχαμε:
του Δημ.Σχ.Αγ.Νικολάου Fêtes et traditions françaises pour nos petits!!
και αφορμή τη γιορτή της Γαλλοφωνίας, την Τρίτη,
με τη Ε' Τάξη είχαμε:
1) παρουσίαση του projet: C'EST LA FRANCE! του Στέλιου
2) αφίσα-ενημέρωση σε tableau του σχολείου για τη μέρα αυτή ("Égalité, complémentarité, solidarité")
3) monuments de Paris (εργασίες των παιδιών)
με τη ΣΤ' Τάξη ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε μια σύντομη γιορτή, έτσι:
1) είχαμε μια γρήγορη ενημέρωση από τα παιδιά του τμήματος των γαλλικών στα παιδιά του τμήματος των γερμανικών, τι είναι η Γαλλοφωνία;
2) παρουσίαση του projet: Le petit Nicolas της Εύης και
3) και στο τέλος η Νίκη και η Χριστίνα κέρασαν galettes, που πρόθυμα οι μαμάδες και τα παιδιά παρασκεύασαν (θα κάνω σύντομα την ανάρτηση των φωτογραφιών).
un wrap: Sandwich constitué d'une galette fine enroulée autour d'une garniture.
Faire un wrap, il n’y a rien de plus simple… Mais le manger peut très vite de venir un cauchemar : sauce qui coule, garniture qui se fait la malle, et j’en passe !
Je vais vous expliquer en images comment bien rouler un wrap, en quelques secondes.
1. Déposer la galette à wrap sur une assiette.
2. Humidifier la galette : déposer quelques gouttes d’eau et les étaler sur toute la galette. La retourner et recommencer.
3. Passer la galette 30 secondes au micro-onde.
4. Garnir la galette sur une bonne moitié en laissant une bordure de 2 cm.
5. Replier les deux côtés de la galette.
6. Rouler la galette en serrant bien.
7. Terminer de rouler, toujours en serrant bien la galette.
8. Couper le wrap en deux.
9. C’est prêt, il n’y a plus qu’à le manger !
2. Humidifier la galette : déposer quelques gouttes d’eau et les étaler sur toute la galette. La retourner et recommencer.
3. Passer la galette 30 secondes au micro-onde.
4. Garnir la galette sur une bonne moitié en laissant une bordure de 2 cm.
5. Replier les deux côtés de la galette.
6. Rouler la galette en serrant bien.
7. Terminer de rouler, toujours en serrant bien la galette.
8. Couper le wrap en deux.
9. C’est prêt, il n’y a plus qu’à le manger !