Translate

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 20.30 μμ Σάββατο 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015


To Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 20.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ξεκινά η «Ώρα της Γης», 

η παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία του Αυστραλιανού WWF, που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Ξεκίνησε ως μια απλή εκδήλωση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή περισσοτέρων 160 χωρών.Κάθε χρόνο αυτή την ώρα, μνημεία σύμβολα σε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου και δημόσιες επιχειρήσεις σβήνουν τα φώτα για μια ώρα, αλλά συμμετέχουν κι απλά ιδιωτικά σπίτια, στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος κι ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Συμμετέχει και φέτος η χώρα μας, με τα φώτα να κλείνουν από τις 20:30 ως τις 21:30. Η καμπάνια για το 2011 είχε εισαγάγει την ιδέα του «Πέρα από την Ώρα», γι’αυτό δίπλα από το λογότυπο των 60 λεπτών είχε προστεθεί το σήμα της πρόσθεσης (60+,) έτσι ώστε οι υποστηρικτές να συμμετέχουν περισσότερο, με περισσότερες δράσεις και να μην περιοριστούν μόνο στο σβήσιμο των φώτων για μια ώρα.

Ουσιαστικά μεταξύ των 8760 ωρών του χρόνου αφιερώνουμε μια μόνο ώρα για τον πλανήτη μας, με στόχο να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του. Και φέτος την ώρα της Γης, ας σβήσουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τη Κλιματική Αλλαγή.