Η ελιά και το ελαιόλαδο στην ελληνική λογοτεχνία
Στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε και ενημερωθήκαμε για τη διατροφική σπατάλη - gaspillage alimentaire (http://liagallika.blogspot.gr/search/label/gaspillage%20alimentaire).
Στο δεύτερο μέρος, έγινε η παρουσίαση των projets έχοντας θέμα την ελιά, ένα τοπικό προϊόν.
Ελιές - λάδι: Η περιοχή έχει την ονομαστή ποικιλία Χαλκιδικής, με παραγωγή άριστης ποιότητας λαδιού και βρώσιμης ελιάς.
Στο τρίτο μέρος, αυτό της γευσιγνωσίας, μας έκαναν την τιμή οι κυρίες Φωτεινή και Ελπίδα Τοπάλη να παρευρεθούν και να μας παρουσιάσουν τη συνταγή για ελιοπιτάκια, έναν εναλλακτικό τρόπο βρώσης της ελιάς και στο τέλος τα παιδιά γεύτηκαν ελιές πράσινες και μαύρες, ελιοπιτάκια και μπαγκέτα με πάστα πράσινης ελιάς και πάστα ελιάς καλαμών. Την πάστα την παρασκεύασε η διευθύντριά μας, κα Γαβριηλίδου, και την ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή της και την παρουσία της.
Τις συνταγές: πάστα πράσινης ελιάς, πάστα ελιάς καλαμών και τη συνταγή για ελιοπιτάκια, θα τις αναρτήσω μόλις βρω λίγο χρόνο.
Υπεύθυνη εκ/κός : Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ 05
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου