Translate

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

La Semaine du goût, le gaspillage alimentaire et l' olive ( dégustation d'olives )

20151106 073423
Η ελιά και το ελαιόλαδο στην ελληνική λογοτεχνία


Γ/σιο Ν.Μαρμαρά, β1 και β2, εκδήλωση για την εβδομάδα των γεύσεων. 

Στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε και ενημερωθήκαμε για τη διατροφική σπατάλη - gaspillage alimentaire (http://liagallika.blogspot.gr/search/label/gaspillage%20alimentaire).
Στο δεύτερο μέρος, έγινε η παρουσίαση των projets έχοντας θέμα την ελιά, ένα τοπικό προϊόν.
 Ελιές - λάδι: Η περιοχή έχει την ονομαστή  ποικιλία Χαλκιδικής, με παραγωγή άριστης ποιότητας λαδιού και βρώσιμης ελιάς.
Στο τρίτο μέρος, αυτό της γευσιγνωσίας, μας έκαναν την τιμή οι κυρίες Φωτεινή και Ελπίδα Τοπάλη να παρευρεθούν και να μας παρουσιάσουν τη συνταγή για ελιοπιτάκια, έναν εναλλακτικό τρόπο βρώσης της ελιάς και στο τέλος τα παιδιά γεύτηκαν ελιές πράσινες και μαύρες, ελιοπιτάκια και μπαγκέτα με πάστα πράσινης ελιάς και πάστα ελιάς καλαμών. Την πάστα την παρασκεύασε η διευθύντριά μας, κα Γαβριηλίδου, και την ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή της και την παρουσία της.
Τις συνταγές:  πάστα πράσινης ελιάς, πάστα ελιάς καλαμών και τη συνταγή για ελιοπιτάκια, θα τις αναρτήσω μόλις βρω λίγο χρόνο.

Υπεύθυνη εκ/κός : Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ 05


Ελιά η ασημόφυλλη, της Μεσογείου η κόρη

άρθρο για την ελιά στα πλαίσια του etwinning προγράμματος "Mediterranean Foodland"
http://www.slideshare.net/eirkara/ss-45932813?qid=776094a2-6575-467e-a290-98c551e716d4&v=qf1&b=&from_search=6