Ντοκιμαντέρ για τους πολιτικούς σκιτσογράφους στο Γαλλικό Ινστιτούτο

ARti news / Ελλάδα / 20.01.16 ]

Έναν χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes - Fantassins de La Démocratie) στο Γαλλικό Ινστιτούτο απόψε Τετάρτη, στις 20.00.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Γαλλίδας Stéphanie Valloatto, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Κανών 2015, ακολουθεί τον διάσημο Γάλλο σκιτσογράφο Plantu της Γαλλικής εφημερίδας Le Monde, καθώς διασχίζει τον κόσμο για να συναντήσει δώδεκα κορυφαίους πολιτικούς σκιτσογράφους με κοινό τους γνώρισμα ότι ρισκάρουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. Προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη: Γαλλία, Τυνησία, Ρωσία, Αμερική, Μπουρκίνα Φάσο, Κίνα, Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Βενεζουέλα, Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την πολιτική γελοιογραφία στην Ελλάδα. Καλεσμένοι οι Έλληνες γελοιογράφοι Στάθης Σταυρόπουλος (Real News), Ανδρέας Πετρουλάκης (Καθημερινή), Σπύρος Ορνεράκης, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup, Το Ποντίκι) και Μιχάλης Κουντούρης (Εφημερίδα των Συντακτών).
Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Δαναός.