Translate

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Vin chaud de Noël. - Ζεστό κρασί Χριστουγέννων

Vin chaud de Noël

Αποτέλεσμα εικόνας για Vin chaud de Noël

Une boisson parfumée et réconfortante à partager autour du feu entre amis.

Φέτος κάνε τη διαφορά κι εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με κοκτέιλ γιορτινό που θυμίζει έντονα Χριστούγεννα! 

 Η γενική κατηγορία είναι τα mulled wines, ήτοι ζεσταμένα κρασιά με καρυκεύματα, που έχει μακρά ιστορία αφού ήδη στον μεσαίωνα υπήρχαν ως θεραπευτικά και έχουν καταγραφεί 

ως Ypocras ή  hypocras https://fr.wikipedia.org/wiki/Hypocras από τον Ιπποκράτη. 

 Σήμερα την κατηγορία συνιστούν όλα τα αρωματικά αλκοολούχα ποτά π.χ. τα glogg (στις Σκανδιναβικές χώρες) punch (Αγγλία) που γίνονται από κρασί ή άλλο ποτό, ζάχαρη ή μέλι και μπαχαρικά και σερβίρονται ζεστά τον χειμώνα, gluhwein (στις γερμανόφωνες χώρες)
Γκλουβάιν σημαίνει “λαμπερό κρασί” και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαλλική Αλσατία – στην υπόλοιπη Γαλλία λέγεται απλώς vin chaud.


                       
1Ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας, που γίνεται στη κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών προσφέρεται Ζεστό κρασί Χριστουγέννων για τους ενήλικους και βάφλες για τους μικρούς μας φίλους!



ΥΛΙΚΑ
·         750 ml κόκκινο κρασί
·         100 gr καστανή ζάχαρη
·         ξύσμα πορτοκαλιού
·         χυμό ενός πορτοκαλιού
·         2 καρφάκια γαρίφαλο
·         1 τμχ κανέλα
·         1τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
·         1/2 λοβό βανίλιας
·         2 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)

Ζεσταίνετε το κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε τα μπαχαρικά , το ξύσμα και το  χυμό πορτοκαλιού.
Βράζετε για 4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, καλύπτετε και αφήνετε να ξεκουραστεί για 24 ώρες .Διακοσμείτε κάθε ποτήρι  με έναν αστεροειδή γλυκάνισο, ένα μπαστουνάκι κανέλα και ½  φέτα πορτοκαλιού . Σερβίρετε.

   
                          

                         


http://www.750g.com/vin-chaud-de-noel-rp97110.htm?version_imprimable=on&resume=on&image=on
Vin chaud de Noël  Ζεστό κρασί Χριστουγέννων                
Ingrédients
·         75 cl de vin
·         100g de sucre cassonade
·         1 zeste d'orange
·         Le jus d'une orange
·         2 clous de girofle
·         1 bâton de cannelle
·         1 étoile de badiane
·         1/2 gousse de vanille
·         2 graines de cardamone



Faites chauffer le vin rouge dans une casserole avec le sucre cassonade.

Ajoutez dans le vin les épices, le zeste d'orange et le jus d'une orange.

Montez à ébullition pendant 4 minutes. Coupez le feu, couvrez et laissez reposer pendant 24 heures.
 Décorez avec une étoile de badiane, un bâtion de cannelle et 1/2 tranche d'orange par verre. Servez.



                                                                                         Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ05
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου