Vin chaud de Noël
Une boisson parfumée et réconfortante à partager autour du feu entre amis.
Φέτος κάνε τη διαφορά κι εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με κοκτέιλ γιορτινό που θυμίζει έντονα Χριστούγεννα!
Η γενική κατηγορία είναι τα mulled wines, ήτοι ζεσταμένα κρασιά με καρυκεύματα, που έχει μακρά ιστορία αφού ήδη στον μεσαίωνα υπήρχαν ως θεραπευτικά και έχουν καταγραφείως Ypocras ή hypocras https://fr.wikipedia.org/wiki/Hypocras από τον Ιπποκράτη.
Σήμερα την κατηγορία συνιστούν όλα τα αρωματικά αλκοολούχα ποτά π.χ. τα glogg (στις Σκανδιναβικές χώρες) punch (Αγγλία) που γίνονται από κρασί ή άλλο ποτό, ζάχαρη ή μέλι και μπαχαρικά και σερβίρονται ζεστά τον χειμώνα, gluhwein (στις γερμανόφωνες χώρες)
Γκλουβάιν σημαίνει “λαμπερό κρασί” και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαλλική Αλσατία – στην υπόλοιπη Γαλλία λέγεται απλώς vin chaud.
1Ο Γ/ΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας, που γίνεται στη κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών προσφέρεται Ζεστό κρασί Χριστουγέννων για τους ενήλικους και βάφλες για τους μικρούς μας φίλους!
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας, που γίνεται στη κεντρική πλατεία των Ν.Μουδανιών προσφέρεται Ζεστό κρασί Χριστουγέννων για τους ενήλικους και βάφλες για τους μικρούς μας φίλους!
ΥΛΙΚΑ
·
750 ml κόκκινο κρασί
·
100 gr καστανή ζάχαρη
·
ξύσμα πορτοκαλιού
·
χυμό ενός πορτοκαλιού
·
2 καρφάκια γαρίφαλο
·
1 τμχ κανέλα
·
1τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
·
1/2 λοβό βανίλιας
·
2 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)
Ζεσταίνετε το κόκκινο
κρασί σε μια κατσαρόλα με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε τα μπαχαρικά , το
ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζετε για 4 λεπτά. Αποσύρετε από τη
φωτιά, καλύπτετε και αφήνετε να ξεκουραστεί για 24 ώρες .Διακοσμείτε
κάθε ποτήρι με έναν αστεροειδή γλυκάνισο, ένα μπαστουνάκι κανέλα και ½ φέτα πορτοκαλιού . Σερβίρετε.
http://www.750g.com/vin-chaud-de-noel-rp97110.htm?version_imprimable=on&resume=on&image=on
· 75 cl de vin
Ajoutez dans le vin les épices, le zeste d'orange et le jus d'une orange.
Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ05
Vin chaud de Noël Ζεστό κρασί Χριστουγέννων
Ingrédients
·
100g de sucre
cassonade
·
1 zeste
d'orange
·
Le jus d'une
orange
·
2 clous de
girofle
·
1 bâton de cannelle
·
1 étoile de
badiane
·
1/2 gousse de
vanille
·
2 graines de
cardamone
Faites chauffer le vin
rouge dans une casserole avec le sucre cassonade.
Ajoutez dans le vin les épices, le zeste d'orange et le jus d'une orange.
Décorez avec une étoile de badiane, un bâtion
de cannelle et 1/2 tranche d'orange par verre. Servez.
Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ05
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου