Translate

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Une visite au musée du Louvre


Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα.

Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά τη Γαλλική Επανάσταση (1789). Μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλιάδων της Γαλλίας και πιο πριν απλώς φρούριο.
Η Επανάσταση υπήρξε σταθμός για το Λούβρο, αφού χάρη σ’ αυτήν αποφασίστηκε το κτιριακό συγκρότημα να μετατραπεί οριστικά σε μουσείο και να ονομαστεί «Κεντρικό Μουσείο των Τεχνών», «Μουσείο της Δημοκρατίας» και μετά «Γαλλικό Μουσείο». Άρχισε να λειτουργεί ως μουσείο τον Αύγουστο του 1793.
Ανάμεσα στα πολλά εκθέματα ξεχωρίζουν «η Νίκη της Σαμοθράκης» και «η Αφροδίτη της Μήλου» (γλυπτά της ελληνιστικής εποχής) και ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Τζοκόντα».
Πηγή: http://el.wikipedia.org/
*Ακολουθεί μία παρουσίαση του Μουσείου του Λούβρου, με  αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) και ένα σχετικό παζλ εδώ.
http://2dim-makroch.ima.sch.gr/?p=907

MUSÉE DU LOUVRE



Regardez la présentation et faites les exercices.





EXERCICES

Écoutez attentivement le reportage. Lisez les questions et choisissez les bonnes réponses. 

1. La Joconda de Leonard de Vinci.CLIQUEZ ICI

La Joconde de Léonard de Vinci
2. La Liberté guidant le peuple d'Eugène Delacroix. CLIQUEZ ICI

La Liberté guidant le peuple d'Eugène Delacroix
3.Le Radeau de la Méduse de Théodore Géricault. CLIQUEZ ICI

Le Radeau de la Méduse de Théodore Géricault
http://api.ning.com/files/jHF9qPRlgOJDHkC2nhWBhN0ifiRU*LCocfVEcDRArvvNlNfWtb9mMy3ps1KVnJDutmgjcXdXFbPg3EH9EweYzFBuFxiR6S8q/LouvreAudio.mp3Écoutez la présentation du tableau Le Radeau de la Méduse


    4. La dentellière de Jean Vermeer.CLIQUEZ ICI