Translate

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

La Nuit Européenne des Musées. Les musées français... jeu de l'oie


ΧΘΕΣ, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

                       και 

αύριο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Η ευρωπαϊκή νύχτα Μουσείων είναι εδώ!

 Σάββατο 16 Μαΐου 2015 - Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Η "Νύχτα των Μουσείων" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη.
 Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων δημιουργήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Σήμερα ο εορτασμός υποστηρίζεται από το ICOM και την UNESCO. Η Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται συνήθως σε συνδυασμό με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.


Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 - Διεθνής Ημέρα Μουσείων


nuit-europeenne-musees-2015-0
http://golem13.fr/nuit-europeenne-musees-2015/
http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/11eme-edition
http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/

18 Μαΐου 2015: Τα Μουσεία γιορτάζουν



Ποικίλες εκδηλώσεις οργανώνονται και φέτος στα μουσεία της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου. Κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. 

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Κάθε χρόνο η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Για το 2015 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Εκτός από τα ιδιωτικά μουσεία, στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 50 δημόσια μουσεία και σχεδόν 30 αρχαιολογικοί χώροι, με πλήθος εκθέσεων, ημερίδων, διαλέξεων, θεματικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσικών εκδηλώσεων κ.ά. Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231407977



Les musées français... jeu de l'oie




La Leçon

La destination France conserve incontestablement le premier rang mondial depuis plusieurs années. C'est sans doute grâce à son riche patrimoine culturel qu'elle attire les touristes du monde entier. Il est en partie conservé dans les lieux phares de l'histoire de l'art français, les célèbres musées.
Testez vos connaissances grâce à ce jeu de l'oie amusant !

http://www.bonjourdefrance.com/exercices/contenu/jeu-de-loie-musees-francais.html