Translate

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

NUIT EUROPÉENNE DES MUSÉES Διεθνής Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2016

18η Μαΐου και 21 Μαΐου 2016: Τα Μουσεία γιορτάζουν!
 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Σάββατο 21 Μαΐου εορτάζεται και η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων
Η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων δημιουργήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Σήμερα ο εορτασμός υποστηρίζεται από το ICOM και την UNESCO. Η Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται συνήθως σε συνδυασμό με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Un voyage au musée du Louvre – Ένα ταξίδι στο μουσείο του Λούβρου
*Δείτε μία παρουσίαση του Μουσείου του Λούβρου, με  αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Την 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ένας πολιτιστικός θεσμός που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως από το 1977. Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) τιμά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και πάνω από έναν αιώνα καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της πόλης που το φιλοξενεί και ολόκληρης της χώρας.
Εκτός από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, όμως, το Σάββατο 21 Μαΐου εορτάζεται και η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με αποτέλεσμα ολόκληρη η εβδομάδα που διανύουμε να είναι γεμάτη με εκδηλώσεις από όλα τα μουσεία της χώρας.

yppo

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συνοπτικά κάποιες από τις δεκάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Αθηνών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου