Translate
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016
4 BANQUES D'IMAGES POUR EMBELLIR VOTRE BLOG !
19 AOÛT 2016
Rédigé par Julie.C et publié depuis Overblog
Tout le monde n'a pas l'âme d'un photographe et pourtant les images font partie intégrante de l'identité d'un blog. Elles ont une vraie valeur ajoutée puisqu'elles captent l'attention du lecteur au premier regard.
À l'occasion de la journée de la photographie, on s'est dit qu'un article pour vous aider à trouver de belles images pour votre blog serait le bienvenu !
Mais comment trouver LA photo de qualité qui saura emballer le lecteur alors que l'on n'est pas soi-même photographe ? Une seule solution pour ça 👉 les banques d'images ! 📷
Voici une liste (non-exhaustive) de quatre banques d'images pour illustrer votre blog :
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Jouer et Faire
Fiche grammaticale avec exercices pour dire les activités ou passe-temps qu'on réalise. Explication de l'application des verbes "JOUER" et "FAIRE" + les articles contractés (À/DE + articles définis).
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Les vacances 2016-2017 / Dates des vacances de la Toussaint 2017
Les vacances de la Toussaint sont définies aux mêmes dates pour les zones A, B et C :
du mercredi 19 octobre au jeudi 3 novembre 2016.
Les dates des vacances scolaires de la Toussaint sont fournies à titre indicatif, telles qu'elles sont communiquées par le ministère de l'Éducation Nationale.
Dans la Corse et les DOM
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Le 16 octobre, la journée antigaspi
16 octobre: Journée nationale de lutte contre le gaspillage alimentaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Le gaspillage alimentaire
http://liagallika.blogspot.gr/search/label/gaspillage%20alimentaire

http://agriculture.gouv.fr/antigaspi
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
Je me rappelle...La semaine du goût au primaire et au...secondaire! Ξαναθυμάμαι...η εβδομάδα της γεύσης στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια.
1Présentation générale : La Semaine du Goût a lieu tous les ans en octobre depuis 1990, à l'initiative du journaliste gastronomique Jean-Luc Petitrenaud.
Objectif pédagogique : Eduquer les enfants à la diversité et au plaisir des goûts et des saveurs
La Semaine du Goût fédère des initiatives locales, régionales et nationales autour de l'éducation au goût, du patrimoine culinaire et des métiers de bouche. La Semaine du goût se déroule sous le haut patronage du ministère de l'éducation nationale. De la maternelle au lycée, plusieurs milliers d'élèves y participent.
La semaine du goût http://www.legout.com/
ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ;
( κάθε χρονιά επί πέντε σχολεία, όμως μπόρεσα να διασώσω μόνο το παρακάτω υλικό!
Ας όψονται οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και οι σύμβουλοί τους, μόνο ό,τι γίνεται από τους δασκάλους είναι πρωτοποριακό ΚΑΙ άξιο δημοσίευσης στην ιστοσελίδα των σχολείων τους, βέβαια με φωτεινές εξαιρέσεις! Στην πρωτοβάθμια εκπ/ση Χαλκιδικής συνάντησα καταπληκτικούς συναδέλφους ειδικοτήτων με εξαιρετικές δουλειές που όμως έχουν προβληθεί ελάχιστα! )
Στη Γαλλία κάθε χρόνο τον Οκτώβριο από το 1990, γιορτάζουν την εβδομάδα της γεύσης. Μαγείρεμα και γευσιγνωσία από chefs σε ανοιχτούς χώρες και πλατείες, προσκλήσεις και επισκέψεις μεγάλων chefs, στα σχολεία και ομιλίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.
Η εβδομάδα της γεύσης είναι μια γαστρονομική συνάντηση, γύρω από πρωτότυπες καιδιαφορετι-κές μαγειρικές. Βασισμένη πάνω στις αξίες της πατροπαράδοτης γαλλικής κουλτούρας έχει σκοπό να μυήσει στην τέχνη της γαστρονομίας, στη διαφορετικότητα των γεύσεων, στη γνώση της γεύσης και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα τρόπο ισορροπημένης ζωής.
Γι αυτόν τον λόγο, ateliers προσκαλούν το ευρύτερο κοινό σε μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας, ανταλλαγών...γευμάτων των chefs, για τους πιο μεγάλους και δράσεις μέσα στο σχολείο για τους πιο μικρούς, κάνοντας αυτήν την εβδομάδα γευστικότατη.
( κάθε χρονιά επί πέντε σχολεία, όμως μπόρεσα να διασώσω μόνο το παρακάτω υλικό!
Ας όψονται οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και οι σύμβουλοί τους, μόνο ό,τι γίνεται από τους δασκάλους είναι πρωτοποριακό ΚΑΙ άξιο δημοσίευσης στην ιστοσελίδα των σχολείων τους, βέβαια με φωτεινές εξαιρέσεις! Στην πρωτοβάθμια εκπ/ση Χαλκιδικής συνάντησα καταπληκτικούς συναδέλφους ειδικοτήτων με εξαιρετικές δουλειές που όμως έχουν προβληθεί ελάχιστα! )
Στη Γαλλία κάθε χρόνο τον Οκτώβριο από το 1990, γιορτάζουν την εβδομάδα της γεύσης. Μαγείρεμα και γευσιγνωσία από chefs σε ανοιχτούς χώρες και πλατείες, προσκλήσεις και επισκέψεις μεγάλων chefs, στα σχολεία και ομιλίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.
Γι αυτόν τον λόγο, ateliers προσκαλούν το ευρύτερο κοινό σε μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίας, ανταλλαγών...γευμάτων των chefs, για τους πιο μεγάλους και δράσεις μέσα στο σχολείο για τους πιο μικρούς, κάνοντας αυτήν την εβδομάδα γευστικότατη.
1) Στο Δημ. Σχ. Ν. Μαρμαρά (2013-2014)
Du14 au 20 octobre 2013 : la semaine du goût Εβδομάδα Γεύσης στα γαλλικά σχολεία 26 Σεπτεμβρίου 2013.
Chef....une question!
Στο Δημ. σχ. Ν. Μαρμαρά,πληροφορηθήκαμε, παρακολουθήσαμε την παρασκευή μιας εύκολης συνταγής
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)