Translate

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα σαββατοκύριακο στο Παρίσι! Un week-end à Paris!

                                                        Les grandes chansons françaises

Παρίσι : τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε στο ολιγοήμερο ταξίδι σας

1η Ημέρα :


JPEG - 32 ko
Le Louvre et la pyramide de Pei.
© Ministère des Affaires étrangères et européennes/Frédéric de La Mure
Αφιερώστε ένα πρωϊνό για να επισκεφτείτε το Μουσείο του Λούβρου (που στην πραγματικότητα δεν αρκεί, αλλά που είναι αρκετό για να σας κάνει να το ξαναεπισκεφτείτε), και θαυμάστε μεταξύ των άλλων ελληνικών θησαυρών την Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφορδίτη της Μήλου.
  • Επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου του Λούβρου : www.louvre.fr
JPEG - 58.9 ko
Musée d’Orsay (Paris)
© Ministère des Affaires étrangères. Photo Y-J. Chen
Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ορσέ. Το μουσείο φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ιμπρεσσιονιστικής και μετα-ιμπρεσσιονιστικής τέχνης στον κόσμο.
JPEG - 23.9 ko
Arc de Triomphe sur la place de l’Etoile à Paris (région Ile-de-France).
© Ministère des Affaires étrangères et européennes/Nicole Chabard
Όποια και εάν είναι η επιλογή σας, πηγαίνετε μετά στην Πλατεία Κονκόρντ- place de la Concorde και περπατήστε την πιο διάσημη λεωφόρο του κόσμου, την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων - Champs-Elysées μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου - Arc de Triomphe.
JPEG - 33.5 ko
Région Ile-de-France : la tour Eiffel vue depuis l’esplanade du Trocadéro.
© Ministère des Affaires étrangères et européennes. Photo : F. de La Mure
Το πρώτο σας απόγευμα στο Παρίσι μπορείτε να το περάστετε στην επίσκεψη του Πύργου του Άιφελ - Tour Eiffel, τηςΠλατείας Τροκαντερό - place du Trocadéro και του Πεδίου του Άρεως - Champ de Mars. Η βραδιά μπορεί να τελειώσει με ένα δείπνο με βόλτα με τα περίφημα καραβάκια - bateaux-mouches ανεβαίνοντας τον Σηκουάνα μέχρι τον καθεδρικό ναό της ΠαναγίαZ των Παρισίων - Notre-Dame.
2η Ημέρα :
JPEG
Για το Ανάκτορο των Βερσαλλιών - Château de Versailles αξίζει να απομακρυνθείτε λίγο από την πόλη. Τριάντα λεπτά με το τρένο από το κέντρο της πρωτεύουσας, αφιερώστε ένα πρωϊνό για την επίσκεψη των βασιλικών δωματίων και των υπέροχων γαλλικών κήπων του ανακτόρου που αποτελούν μια από τις πιο όμορφες δημιουργίες της γαλλικής τέχνης του 17ου αιώνα.
JPEG - 60.4 ko
Opéra Garnier (Paris)
© Ministère des Affaires étrangères. Photo Y-J. Chen
Το απόγευμα ραντεβού στο Μέγαρο Γκαρνιέ - Palais Garnier για να επισκεφτείτε την Όπερα του Παρισιού - Opéra national de Paris
Όχι πολύ μακριά από την Όπερα, χαρείτε τα μεγάλα παριζιάνικα πολυκαταστήματα : οι "Les Galeries Lafayette Haussmann", που χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούν πραγματικό ναό της μόδας και κόσμημα της παριζιάνικης κληρονομιάς. Το 
"Le Printemps", και αυτό επί της λεωφόρου Haussmann αποτελεί επίσης άλλη μεγάλη αναφορά της μόδας, που χτίστηκε το 1865.
  • Επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Γκαρνιέ : www.operadeparis.fr
3η Ημέρα :
JPEG - 23.4 ko
Vue sur la Seine, la statue de Ste-Geneviève et la cathédrale Notre-Dame de Paris, en arrière-plan sur la gauche, le haut de l’Arc de Triomphe et les tours du quartier d’affaires de la Défense (région Ile de France).
© Ministère des Affaires étrangères et européennes/Frédéric de La Mure
Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, έμβλημα του Παρισιού και αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής, μπορεί να είναι ο πιο διάσημος από όλους τους καθεδρικούς ναούς στον κόσμο. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτέ (Île de la Cité) του ποταμού Σηκουάνα και αποτελεί μια εξαιρετική αφετηρία για περιπάτους στα γύρω δρομάκια.
  • Επίσημη ιστοσελίδα του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων : www.notredamedeparis.fr
JPEG - 29.5 ko
Sainte Chapelle, à côté du Palais de la Justice (Paris)
© Ministère des Affaires étrangères. Photo Y-J. Chen
Πολύ κοντά στον καθεδρικό ναό, από την άλλη όχθη του Σηκουάνα, το παρεκκλήσι Sainte-Chapelle με τα φημισμένα βιτρό, κόσμημα της γοτθικής τέχνης, χτισμένο τον 12ο αιώνα από τον βασιλιά Saint-Louis.
  • Επίσημη ιστοσελίδα της Sainte Chapelle : sainte-chapelle.monuments-nationaux.fr/
JPEG - 65.6 ko
Palais de la Justice, Paris
© Ministère des Affaires étrangères. Photo Y-J. Chen
Η Κονσιερζερί - La Conciergerie, πρώην βασιλικό παλάτι και φυλακή στο Παρίσι, ευρισκόμενη στα δυτικά του νησιού Ιλ ντε λα Σιτέ κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.
JPEG - 38.3 ko
La place du Tertre, quartier de Montmartre (Paris).
© Ministère des Affaires étrangères. Photo F. de La Mure
Το απόγευμα πηγαίνετε βόρεια της πόλης και επισκεφτείτε την Πλατεία ντι Τερτρ - place du Tertre, πολυσύχναστη γειτονιά με τοπική λαϊκή παράδοση, στο ύψος του λόφου της Μονμάρτρης, όχι πολύ μακριά από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Σακρ Κερ) - basilique du Sacré Coeur. Μπορείτε να πάτε με το τελεφερίκ. Η Πλατεία ντι Τέρτρ είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών που φτιάχνουν πορτρέτα.
JPEG - 25 ko
La basilique du Sacré Coeur - Paris.
© OTCP - Amélie Dupont

Περισσότερες πληροφορίες

- Βόλτες στο Παρίσι στην ιστοσελίδα του PARISINFO 
- 50 διάσημα αξιοθέατα για ένα σαββατοκύριακο στο Παρίσι, στην ιστοσελίδα PARISINFO
- Ραντεβού στο Παρίσι sur RendezvousenFrance.com

Δείτε 50 αξιοθέατα του Παρισιού στον χάρτη

δημοσίευση 17/04/2015