Translate

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

2ο Δημ.Σχ.Ν.Μουδανιών Semaine du Goût - Gaspillage alimentaire nahrungsverschwendung


2ο Δημ. Σχ. Ν. Μουδανιών - Semaine du Goût
 Stop au gaspi !


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (16 octobre - JOURNÉE MONDIALE DE L'ALIMENTATION)

ΚΑΙ   





με ΘΕΜΑ: Διατροφική σπατάλη

gaspillage alimentaire


nahrungsverschwendung


Ορμώμενες από την εβδομάδα των γεύσεων
 ( Semaine du goût 2014: GASPILLAGE ALIMENTAIRE.Διατροφική σπατάλη )
που γίνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία αυτήν την περίοδο, διοργανώσαμε από κοινού τα τμήματα γαλλικών και γερμανικών  σήμερα24-10-2014 στο σχολείο μας (2ο Δημ.Σχ.Ν.Μουδανιών)εκδήλωση δύο διδακτικών ωρών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν έξι τμήματα των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄(συνολικά 130 μαθητές).


  Ευχαριστούμε την κα. Αγλαΐα Σταθώρου, δασκάλα του ΣΤ΄2 τμήματος, για τη δημιουργία του vidéo, αν και δεν είναι εύκολα κατανοητό ό,τι η εκδήλωση ήταν στις δύο πρωταγωνίστριες γλώσσες, γαλλικά και γερμανικά!


1) Στο πρώτο μέρος 
οι  μαθητές της ΣΤ' τάξης, του τμήματος των γαλλικών και του τμήματος των γερμανικών, παρουσίασαν στους μαθητές της Δ' και της Ε' τάξης
το θέμα: διατροφική σπατάλη-gaspillage alimentaire




Δήλωσαν ότι έχουμε όλοι το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στην τροφή και μας υπενθύμισαν ότι η πείνα στον κόσμο είναι μια πραγματικότητα ενάντια στην οποία πρέπει να κινητοποιηθούμε. 





Έδωσαν συμβουλές και τραγούδησαν γαλλικά και γερμανικά τραγούδια για τη διατροφή.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης την είχε ο μουσικός μας, κ. Αλκης  Πλακιάς. 

2) Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης 

 επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Ν.Μουδανιών, μας μίλησε για τις υγιεινές συνήθειες και τη βελτίωση της διατροφής μας, ώστε να προάγουμε την υγεία μας, αποφεύγοντας την παχυσαρκία που εξελίσσεται σε επιδημία. Η φυσική άσκηση και η κίνηση παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα ζωής μας, γι αυτό τα παιδιά της Ε' τάξης, με την επιμέλεια της γυμνάστριάς μας, κας  Μαρίας  Πράπα χόρεψαν  σε ρυθμούς break dance.  


3) Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης



ΜΗ ΠΕΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ!



Όλη την εκδήλωση, πλαισίωσε ομάδα σπουδαστών των Δ.Ι.Ε.Κ Ν. Μουδανιών, του τμήματος Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής με την καθηγήτριά τους, κα. Κουζίνα Μαρία, παρασκευάζοντας με τους μαθητές των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων, υγιεινά γλυκά snacks από τροφές που  έχουν περισσέψει:

  • Mπάρες δημητριακών με ταχίνι και μέλι
  • Τρουφάκια με cake της μαμάς
  • Γιαούρτι με μέλι και φρούτα

Η Σύλβια και εγώ, ευχαριστούμε πάρα πολύ

 α) τους μαθητές των τμημάτων γαλλικής και γερμανικής γλώσσας για το άριστο, χωρίς πρόβες, λόγω πίεσης χρόνου, αποτέλεσμα!!!
β) τους συναδέλφους μας δασκάλους και καθηγητές ειδικότητες, για τη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Οργάνωση και εποπτεία οι καθηγήτριες :

Γαλλικών -Χατζοπούλου Λία
Γερμανικών- Αγραφιώτη Σύλβια



ΑΝ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ, ΘΑ ΜΕ ΦΑΣ!!!


STOP AU GASPILLAGE ALIMENTAIRE
SAVE FOOD














                                                                                 




     

                      
                                              
                      
                                              
                                              
                                              


    http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG5657ΕΡΕΥΝΑ: Το χάσμα της διατροφής [Πηγή: www.doctv.gr]
    http://www.boroume.gr/food_waste_greece_2013/
    http://www.sm4.fr/organiser-repas-zero-dechet-alimentaire-cantine-scolaire-2.pdf
    http://www.sm4.fr/cahier-restauration-collective-1806122-95p.pdf

    https://2dimmoud.wordpress.com/2014/10/24/2%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CF%83%CF%87-%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-16-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83/)