Translate

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Η Χορωδία του 1ου Γ/σίου Ν.Μουδανιών, στην 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών
Η συμμετοχή της Χορωδίας μας, του 1ου Γ/σίου Ν.Μουδανιών, στην 8η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα , στις 2 Απριλίου 2016

1.Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου
Ψαλμός από το Μέγα προκείμενον της Μ.Σαρακοστής Π.Λαμπαδάριου
2.Domine Deus
Orlando di Lasso
3.Το τραγούδι της ξενητειάς
Σκαδιναβικό παραδοσιακό τραγούδι σε επεξεργασία G.Errikson 
4.Funiculi Funicula
Luizi Denza
5.Πόλη Μαγική
Μάνου Χατζιδάκι
6.Dancing Queen
ΑΒΒΑ


Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μουσικού μας Νίκου Τσαμαΐδηείχε λάβει το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Μουσικών Luizi Denza, στη Νάπολη της Ιταλίας, στις 11/5/2015 ( αφού είχε λάβει πέρυσι, επίσης, τιμητική διάκριση στην  7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας).


Συνεχίστηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας
 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.


 Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός Θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ. Στα πλαίσια της 8ης Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Αλέξης Κωστάλας, αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο με τις όμορφες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα της δεύτερης μέρας που περιλάμβανε καταπληκτικές χορωδίες. Η διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, και θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016.
Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε δύο χώρους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «THESSALIKON GRAND HOTEL» της Καρδίτσας (31/3-7/4/2016) και στην αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL» στο Μουζάκι (8-16/4/2016), προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Carlo Gesualdo (1566-1613) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Giovanni Paiseillo (1740-1816), για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του και Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του.
Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.
Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής οφείλουν να μελετήσουν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και να τα παρουσιάσουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους. Υπάρχουν κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Ειδικότερα, στόχος της διοργάνωσης είναι, η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ' όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς του εξωτερικού.
Κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Alexander Kuyumdziev καθηγητής και Μαέστρος από τη Σόφια, στο South-Western University Neophit of Rila, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ) & Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο Καθηγητής και Μαέστρος στην έδρα της διεύθυνσης του Πανεπιστημίου του Νις, Zoran Stanisavljevic, ο συνθέτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Igor Tomic θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
Σήμερα Σάββατο 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 στις 8:15, συνεχίζεται η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με εξαιρετικές Χορωδίες.
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

3η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/2016-ΩΡΑ 8:15μ.μ.CONCERT HALL ''THESSALIKON GRAND HOTEL"
1.Ορχήστρα Μοντεσσοριαννών Σχολείων Αττικής υπό τη διεύθυνση μαθητών (υπεύθυνη διδασκαλίας Ρεβέκκας Θεοδωρίδου).
2.Χορωδία ΓΕΛ Κισσάμου Κρήτης υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Δημόπουλου
3.Χορωδία 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Τσαμαίδη
4.Χορωδία 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Κόρδη
5.Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Κανάρη Κεραμάρη
6.Χορωδία Ελληνογαλλικής Σχολής ΠΕΙΡΑΙΑ «JEANNE D'ARC υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα
Κοινό Έργο: «ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ» του Θεόδωρου Αντωνίου
Διευθύνει η SUZANA KOSTIC (Σερβία).