Translate

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη

Πολλές Επιστημονικές Ενώσεις συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, που θα γίνει από 10-15 Ιουλίου του 2016 στην Αθήνα.
aristotele


Στην Αθήνα ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε επί μακρόν και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, ίδρυσε το Λύκειο, δίδαξε εκεί και μεγαλούργησε, και όπου οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές έφεραν πρόσφατα στο φως το Λύκειον του Αριστοτέλους, που θα είναι το επίκεντρο του εν λόγω Συνεδρίου.

Το παρόν Συνέδριο σκοπεύει, εκτός των άλλων, κυρίως να διερευνήσει και τονίσει την σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα αλλά και εν γένει για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.
Ο Αριστοτέλης μας προσκαλεί σε καιρούς τόσο σκοτεινούς, αβέβαιους και αφιλοσόφητους – ως η μεγαλύτερη φιλοσοφική, πνευματική, επιστημονική, οικουμενική διάνοια – σ’ ένα αέναο περίπατο φιλοσοφικής αναζήτησης για φιλοσοφική λύτρωση και ενδυνάμωση ψυχικής αντίστασης κατά του οικουμενικού χάους που απειλεί τον πλανήτη γη και τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της.
Γιατί ο Αριστοτέλης είναι τόσο σημαντικός;


Πρώτον: γιατί αποτελεί το θεμέλιο όλης της μεταγενέστερης φιλοσοφίας, αφού κανένας πριν από αυτόν δεν είχε συνεισφέρει τόσο πολύ στη γνώση και κανένας έπειτα από αυτόν δεν μπορεί να φιλοδοξεί να συναγωνιστεί τα επιτεύγματά του.
Δεύτερον: Γιατί, ο Αριστοτέλης είναι ο πρώην που σχεδίασε, ιεράρχησε και υλοποίησε μια πλήρη εγκυκλοπαίδεια της γνώσης
Τρίτον: Γιατί ο Αριστοτέλης εγκαινίασε τον σύγχρονο τρόπο γραφής της φιλοσοφίας και εμπλούτισε όσο κανένας άλλος το λεξικότητά της.
Τέταρτον: Γιατί ολόκληρα τμήματα της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη ισχύουν ακόμη και σήμερα και
Πέμπτον: Γιατί η επίδραση της αριστοτελικής σκέψης είναι οικουμενική. Γι’ αυτούς τους σπουδαίους λόγους Ελληνες- Ελληνίδες, νέοι – νέες καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών φιλοσοφήσετε, μέσα στη σκοτεινή εποχή μ’ έναν περίπατο λυτρωτικής αναζήτησης ψάχνοντας για αντιστάσεις ψυχής πίσω από τον οικουμενικό φιλόσοφο Αριστοτέλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου